Mustaherukka-suklaakakku

Ainekset (18 annosta)

MääräAinesosa

Suklaakakku:

125 gmargariinia
1 1/2 dlmaitoa
4 rklkaakaojauhetta
2 kplkananmunaa
3 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 rklvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta

Kostutukseen:

1 dlmustaherukkamehua

Mustaherukkakerros:

7 kplliivatelehteä
2 1/2 dlmustaherukkaa soseena
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
4 dlkermaa
3/4 dlsokeria
1/2 dlvettä
1 rklvettä

Päälle:

200 gmustaherukoita

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kiehauta 1/2 dl vettä,purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua.Ruokalehti 0505

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä