1 arviota

Mustaherukka-suklaakakku

  • Mustaherukka-suklaakakku

Ainekset

18 annosta
Suklaakakku:
125 g
margariinia
1,5 dl
maitoa
4 rkl
kaakaojauhetta
2
kananmunaa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 dl
mustaherukkamehua
Mustaherukkakerros:
7
liivatelehteä
2,5 dl
mustaherukkaa soseena
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
kermaa
0,8 dl
sokeria
0,5 dl
vettä
1 rkl
vettä
Päälle:
200 g
mustaherukoita

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kiehauta 1/2 dl vettä,purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua.Ruokalehti 0505

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Jälkiruoat
  • Leivonnaiset
Ruokatyypit
  • Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine
  • Marjat

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
29 g
529 g
Proteiinia
4 g
79 g
Rasvaa
17 g
302 g
Kuitua
2 g
31 g
Energiaa kJ
1 203
21654
Energiaa kcal
288
5176
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit