Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä appelsiinikakku

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

200 g
Voita
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria

Kostutus

2 kpl
Appelsiinin mehu
1/2 dl
Sokeria

Täyte

2 kpl
Liivatelehteä
200 g
Mangotuorejuustoa
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Vispikermaa

Pinnalle

2 kpl
Appelsiinia
2 dl
Vispikermaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakkuvuoka (1,5 l). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten ja sitten yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Leikkaa kakku 2–3 levyyn. Liuota sokeri appelsiinimehuun. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto puuhaarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta seos sitruunamehulla. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne mikrossa. Lisää liuokseen lusikallinen täytettä ja kääntele seos täytteeseen.

Kostuta pohjalevy appelsiinimehulla. Levitä päälle joko koko täyte tai puolet siitä. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa ja pursota tai levitä vaahto kakun reunoille. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja pane lohkot kakun pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

711

2978

49,4 g

32,3 g

56,5 g

38,8 g

1,9 g

8,1 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

Liivatelehteä,

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli