Maitosuklaafudge

arvosana3/5

(4)arviota
15 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Muutaman aineksen maitosuklaafudge on suussa sulava herkku. Valmistusta helpottaa digitaalinen lämpömittari, jolla fudgemassan lämpötilaa on helppo seurata.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmaitosuklaata
2 dlkuohukermaa
2 dlsokeria
3 rklvoita
3 rklglukoosisiirappia

Valmistus

  1. 1

    Rouhi suklaa veitsellä pieneksi. Vuoraa pieni vuoka (12 x 20 cm) leivinpaperilla.

    MääräAinesosa
    100 gmaitosuklaata
  2. 2

    Laita kerma, sokeri, voi ja glukoosisiirappi laakeaan isoon kattilaan. Kiehauta seos. Keitä kuplien ja hiljakseen pohjaa myöten sekoittaen, kunnes lämpötila saavuttaa 115–117 astetta. Tähän kuluu noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rklvoita
    2 dlsokeria
    2 dlkuohukermaa
    3 rklglukoosisiirappia
  3. 3

    Siirrä kattila sivuun ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta 10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen suklaarouhe muutamassa erässä seoksen joukkoon.

  4. 4

    Vatkaa fudgeseosta sähkövatkaimen hitaalla teholla 5–10 minuuttia, kunnes seos on mattapintaista ja kiinteämpää. Levitä fudge vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Leikkaa fudge veitsellä haluamasi kokoisiksi palasiksi. Säilytä viileässä.

Vinkki: Valmis fudge säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä