Lohimedaljongit
30 min

Nappaa talteen!
Lohimedaljongit on helppo valmistaa itse nahallisesta lohifileestä ja paistaa kypsäksi pannulla. Nauti mehevät lohipihvit yrttisen ranskankermakastikkeen kanssa.
| 800 g | nahallista lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | sitruunan mehua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Ranskankermakastike | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 2 rkl | kapriksia |
| 400 g | (2 prk) ranskankermaa |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | pippurisekoitusta |
- 1.
Valmista ensin kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun paistat kalat.
- 2.
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot pihdeillä. Leikkaa fileepala neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Viillä kunkin viipaleen keskelle veitsellä viilto kalan nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi. Nyt kalapalassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan.
- 3.
Käännä palat auki perhosen muotoon. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin.
- 4.
Kuumenna öljy pannulla ja laita medaljongit pannulle sauman avonainen puoli alaspäin. Paista muutama minuutti ja käännä medaljongit. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Siirrä medaljongit varovasti lastalla lautasille ja tarjoa ranskankermakastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Lohimedaljongit
Lohimedaljongit on helppo valmistaa itse nahallisesta lohifileestä ja paistaa kypsäksi pannulla. Nauti mehevät lohipihvit yrttisen ranskankermakastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | nahallista lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | sitruunan mehua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Ranskankermakastike | |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 2 rkl | kapriksia |
| 400 g | (2 prk) ranskankermaa |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | pippurisekoitusta |
Valmistus
- 1
Valmista ensin kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun paistat kalat.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku tilliä 1 kpl ruukku ruohosipulia 2 rkl kapriksia 400 g (2 prk) ranskankermaa 2 tl sinappia 1 tl juoksevaa hunajaa 1/4 tl pippurisekoitusta - 2
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot pihdeillä. Leikkaa fileepala neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Viillä kunkin viipaleen keskelle veitsellä viilto kalan nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi. Nyt kalapalassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan.
Määrä Ainesosa 800 g nahallista lohifileetä - 3
Käännä palat auki perhosen muotoon. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl sitruunan mehua - 4
Kuumenna öljy pannulla ja laita medaljongit pannulle sauman avonainen puoli alaspäin. Paista muutama minuutti ja käännä medaljongit. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Siirrä medaljongit varovasti lastalla lautasille ja tarjoa ranskankermakastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
607
Energiaa kcal
2542
Energiaa kj
47,8 g
Rasvaa
17,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
—
Kuituja
39,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
607
Energiaa kcal
2542
Energiaa kj
47,8 g
Rasvaa
17,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
—
Kuituja
39,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























