Lohimedaljongit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Lohimedaljongit on helppo valmistaa itse nahallisesta lohifileestä ja paistaa kypsäksi pannulla. Nauti mehevät lohipihvit yrttisen ranskankermakastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gnahallista lohifileetä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklsitruunan mehua
1 rklrypsiöljyä

Ranskankermakastike

1 kplruukku tilliä
1 kplruukku ruohosipulia
2 rklkapriksia
400 g(2 prk) ranskankermaa
2 tlsinappia
1 tljuoksevaa hunajaa
1/4 tlpippurisekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun paistat kalat.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku tilliä
    1 kplruukku ruohosipulia
    2 rklkapriksia
    400 g(2 prk) ranskankermaa
    2 tlsinappia
    1 tljuoksevaa hunajaa
    1/4 tlpippurisekoitusta
  2. 2

    Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot pihdeillä. Leikkaa fileepala neljäksi yhtä suureksi viipaleeksi. Viillä kunkin viipaleen keskelle veitsellä viilto kalan nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi. Nyt kalapalassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan.

    MääräAinesosa
    800 gnahallista lohifileetä
  3. 3

    Käännä palat auki perhosen muotoon. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklsitruunan mehua
  4. 4

    Kuumenna öljy pannulla ja laita medaljongit pannulle sauman avonainen puoli alaspäin. Paista muutama minuutti ja käännä medaljongit. Lohi on kypsää, kun se on muuttunut himmeän vaaleanpunaiseksi ja helposti lohkeavaksi. Siirrä medaljongit varovasti lastalla lautasille ja tarjoa ranskankermakastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä