Kukkakaali-kookoskeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkukkakaalia
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
300 gjauhoisia perunoita
8 dlkasvislientä
4 dlkookosmaitoa
1 tlsuolaa

Lisäksi

auringonkukansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon kuorittu ja paloiteltu peruna sekä kukkakaalit. Kaada joukkoon kasvisliemi ja kookosmaito. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta ja soseuta keitto. Tarjoile esim. paahdettujen auringonkukansiementen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Auringonkukansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä