Köyhät ritarit ja marjarahka

Köyhät ritarit valmistuvat nopeasti kuivahtaneista pullapitkon viipaleista. Köyhien ritareiden kanssa maistuu marjarahka.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
3 dlmaitoa
2 rklsokeria
1/2 tlkanelia
8 kplpaksua pullaviipaletta (pitkosta leikattua)
2 rklmargariinia tai voita paistamiseen

Marjarahka

2 dlkuohukermaa
1 kpl(250 g) maitorahkaa
2 - 3 rkltomusokeria
2 dlpakastemarjoja (esim. mustikkaa, mansikkaa tai vadelmia)

Valmistus

  1. 1

    Valmista marjarahka. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se rahkaan. Mausta tomusokerilla ja lisää kohmeiset pakastemarjat. Nosta jääkaappiin odottamaan.

    Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää maito, sokeri ja kaneli. Sekoita ja kaada seos laakealle vadille. Nosta siihen pullaviipaleet. Käännä pullat ja anna muna-maitoseoksen imeytyä pulliin.

    Sulata rasva pannussa. Paista pullaviipaleet keskilämmöllä ja muutamassa erässä molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta ne lautaselle odottamaan ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Tarjoa vastapaistetut pullaviipaleet marjarahkan kanssa.

    Vinkki! Käytä mieluiten suomalaisia pakastemarjoja. Ulkomaiset pakastemarjat tulee kuumentaa ennen käyttöä: kiehauta marjat nopeasti, valuta liemi pois ja lisää marjat kermarahkaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä