Jauhelihatagliatelle

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnauhapastaa, tagliatelle
vettä, suolaa
3 rkloliiviöljyä
400 gnaudan jauhelihaa
400 gsäilyketomaatteja tai tomaattimursketta
suolaa, mustapippuria
valkosipulia jabasilikaa halutessasi
50 gvoita
1 kplpieni sipuli
1 - 2 kplporkkanaa
1 kplvarsisellerin varsi
2 dlvalkoviiniä tai vettä
1 dlkermaa halutessasi
muskottipähkinää

Lisäksi:

2 dlruokajuustoraastetta tai 1 dl parmesaania

Valmistus

  1. 1

    Varaa paistinpannu ja kattila. Keitä nauhapasta erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pannuun öljy ja kattilaan voi kuumenemaan. Lisää paistinpannuun jauheliha ja paista se sekoittaen murumaiseksi. Lisää säilötyt tomaatit. Mausta ja hauduta hyvin.Silppua kattilaan vastasulaneen voin sekaan sipuli. Lisää viipaloidut porkkanat ja varsiselleri. Lisää viini. Keitä kasvikset lähes kypsiksi. Lisää kerma ja mausta.Yhdistä molemmat ainekset liemineen sekoittaen. Tarjoa erikseen tai vielä pastaan juustoraasteen kanssa sekoitettuina.Nauhapastaan sekoitettava kastike saa olla sakeaa, koska pasta ei ime sitä ihmeemmin. Jos tarjoat ruoan italialaisittain, sekoita vastakeitettyyn, valutettuun ja uudelleen keittokattilaan kaadettuun pastaan kuuma kastike ja juustoraaste varovasti yhtä aikaa. Silloin juusto sulaa ja tartuttaa kastikeainekset tasaisesti pastanauhojen pintaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä