Feta-kesäkurpitsaletut
15 min

Nappaa talteen!
Paista lounaalle pino helppoja feta-kesäkurpitsalettuja ja tarjoa ne esimerkiksi kermaviilistä ja hienonnetusta ruohosipulista sekoitetun kastikkeen kanssa.
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 100 g | fetajuustoa |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | timjamia |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| öljyä tai margariinia | |
- 1.
Raasta kesäkurpitsa ja feta karkeaksi raasteeksi.
- 2.
Sekoita joukkoon ruohosipuli, munat, vehnäjauhot ja mausteet. Paista seoksesta ohukaispannussa ohukaisia.
Feta-kesäkurpitsaletut
Paista lounaalle pino helppoja feta-kesäkurpitsalettuja ja tarjoa ne esimerkiksi kermaviilistä ja hienonnetusta ruohosipulista sekoitetun kastikkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 100 g | fetajuustoa |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | timjamia |
Paistamiseen | |
| öljyä tai margariinia | |
Valmistus
- 1
Raasta kesäkurpitsa ja feta karkeaksi raasteeksi.
Määrä Ainesosa 100 g fetajuustoa 500 g kesäkurpitsaa - 2
Sekoita joukkoon ruohosipuli, munat, vehnäjauhot ja mausteet. Paista seoksesta ohukaispannussa ohukaisia.
Määrä Ainesosa 3 rkl hienonnettua ruohosipulia 2 kpl kananmunaa 1 dl vehnäjauhoja 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 1/2 tl timjamia öljyä tai margariinia
Ravintosisältö
49
Energiaa kcal
203
Energiaa kj
2,4 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,9 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
49
Energiaa kcal
203
Energiaa kj
2,4 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,9 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Hienonnettua ruohosipulia, 0,5 tl Timjamia, öljyä tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























