Ananaskakku

arvosana4/5

(1)arvio
8 Annosta

Maukas ananaskakku on helppo valmistaa. Koristele valmis kakku esimerkiksi ananaskirsikoilla tai viinirypäleillä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

10 kpldigestivekeksiä
10 kplpiparkakkua
75 gmargariinia

Täyte:

3 kpllimettiä
600 gmaustamatonta tuorejuustoa
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlkuohukermaa
1 1/2 dlsokeria

Päällys:

3 dlkuohukermaa
1 rklsokeria
1 kpliso purkki (820 g/490 g) ananasrenkaita
ananaskirsikoita tai rypäleitä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 160 asteeseen. Murskaa digestivet ja piparkakut esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Paina seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa noin 10 minuuttia, anna jäähtyä. Raasta täytettä varten limettien kuori kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset joukkoon ja sekoita huolella. Kaada jäähtyneelle kakkupohjalle ja paista uunissa vielä noin 1 tunti, kunnes pinta on hieman ruskea. Anna jäähtyä. Vatkaa päällystä varten kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Irrota kakku vuoastaan. Levitä kermavaahto kakun päälle. Valuta ananasrenkaat liemestään ja asettele kermavaahdon päälle. Koristele hedelmillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä