Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ylikypsä uunikylki

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Uunikylki saa makeutta ja mureutta liemestä. Käytä siihen makusi mukaan omenamehua, siideriä tai olutta. Tarjoa ylikypsä uunikylki palsternakka- ja omenalohkojen kanssa.

Ainekset

3 kpl
(n.1 kg) viipaloitua kypsää kylkeä (esim. hk)
1 1/2 dl
Omenamehua, siideriä tai olutta
2 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Soijakastiketta
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

200 g
Palsternakkaa
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Voita
4 kpl
Omenaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista kylkiviipaleet kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi, nosta pois pannulta. Kaada rasva pois (ei viemäriin). Lisää pannulle siideri, sokeri, sinappi ja soijakastike. Keitä kunnes seos sakenee. Kääntele kylkiviipaleita kuumassa liemessä pannulla, mausta pippurilla. Kuori ja paloittele palsternakat. Sivele öljyllä ja hunajalla. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Paista omenalohkot voissa pannulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

132

552

4,3 g

1,3 g

20,0 g

17,3 g

2,8 g

0,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 pakettia (n,1 kg) viipaloitua kypsää kylkeä (esim. hk),

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli