Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo mustikkapiiras

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Helppo mustikkapiiras on kaikkien herkku ja leipojan luottoresepti. Voit käyttää täytteeseen mustikoiden lisäksi maitorahkaa tai tuorejuustoa. Tällä reseptillä leivot piirakan pyöreään vuokaan.

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
sokeria tai ruokokidesokeria
1 kpl
Muna
1 dl
Grahamjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

3 dl
Mustikoita
200 g
Maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 kpl
Muna
3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina piirakkavuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200–asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
sokeria tai ruokokidesokeria
1 kpl
Muna
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Grahamjauhoja
2

Ripottele esipaistetun pohjan päälle mustikat. Sekoita maitorahkan tai tuorejuuston joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle ja jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.

3 dl
Mustikoita
200 g
Maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 kpl
Muna
3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
Miltä maistui?
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 6.11.2012
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

324

1357

16,9 g

5,5 g

35,3 g

18,6 g

1,8 g

6,4 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli