
Mehevä omenapiirakka ja vaniljakastike
Ainekset
Pohja
Pinnalle
Vaniljakastike
Valmistus
Pese ja kuori ulkomaalaiset omenat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jogurtti, jäähtynyt rasva ja osa jauhoista. Sekoita osaan jauhoista sooda ja sekoita jauhot taikinaan. Levitä taikina leivinpaperoidulle uuninpellille.
Lado omenaviipaleet taikinan pinnalle. Ripottele päälle kaneli ja sokeri. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Valmista kastike. Kaada kerma ja maito pinnoitettuun kattilaan. Vatkaa joukkoon muna, perunajauhot ja sokeri. Sekoita koko ajan kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kaada kastike tarjoiluastiaan ja jäähdytä jääkaapissa. Tarjoa omenapiirakan kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
287
1202
13,4 g
7,0 g
35,0 g
19,9 g
1,5 g
5,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli