Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laskiaispullat marsipaanilla

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Laskiaispullien resepti mukailee perinteisten pullien ohjetta. Uutta ilmettä laskiaispulliin saa laittamalla pullan väliin piparimuotilla muotoiltua värillistä marsipaania.

Ainekset

3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1/2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kardemummaa
7 - 8 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

Voiteluun:

Kananmunaa

Täyte:

200 g
Värillistä marsipaania
2 dl
Kuohu tai vispikermaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Päälle:

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen maitoon. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja se kannattaa lisätä jauhojen mukana. Riko muna ja sekoita se lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä loput voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös sokeri, suola ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Muotoile kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia. Kohota pullat peitettynä. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista ne 225 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani tasaiseksi levyksi. Ota levystä piparimuotilla kuvioita. Halkaise pullat, nosta kermavaahtoa ja marsipaanikuvio väliin. Nosta kansi päälle ja siivilöi tomusokeria pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.