Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Borssikeitto

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kauniin punainen borssi on maukas ja helppo, alkuaan ukrainalainen keitto. Voit valmistaa tämän nakeilla rikastetun punajuurikeiton myös kasvisversiona. Viimeistele annokset halutessasi smetanalla.

Ainekset

300 g
Punajuurta
1 kpl
Porkkana
50 g
juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Etikkaa
300 g
Keräkaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Suolaa
200 g
(1 pkt) nakkeja
1/3 ruukkua persiljaa
120 g
(1 prk) smetanaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori juurekset. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja sekoita etikka raasteeseen. Raasta myös porkkana ja selleri raastimen karkealla terällä. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilaan öljy ja kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää tomaattisose kattilaan kuullotuksen loppupuolella.

50 g
juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
300 g
Punajuurta
1 rkl
Etikkaa
300 g
Keräkaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
2

Lisää vesi, lihaliemikuutiot sekä mausteet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

1 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Maustepippuria
3

Viipaloi nakit ja ruskista ne kevyesti paistinpannulla. Lisää nakit keittoon ja anna hautua 5 minuuttia ennen tarjoamista. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa borssikeitto smetanan kanssa.

200 g
(1 pkt) nakkeja
1/3 ruukkua persiljaa
120 g
(1 prk) smetanaa
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 22.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

346

1449

29,3 g

12,5 g

10,5 g

9,5 g

4,0 g

8,8 g

3,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattisosetta,

1 kpl Laakerinlehti,

1/3 ruukkua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli