Vanilja-vadelmapullat

28.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vanilja-vadelmapullat

Ainekset

24 kappaletta
1 100 g margariinia
2 3 dl maitoa
3 50 g tuorehiivaa
4 0,5 tl suolaa
5 1,25 dl sokeria
6 1 tl kardemummaa
7 9 - 10 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvisrasvavalmistetta
2 2 rkl vadelmamarmeladia
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 552 g
Proteiinia 4 g 98 g
Rasvaa 5 g 127 g
Kuitua 1 g 24 g
Energiaa kJ 657 15766
Energiaa kcal 157 3768

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37 astetta). Ota kattila pois liedeltä ja kaada neste kulhoon. Murenna ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pötköiksi. Jaa pötköt 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista pullia. Pane pullat leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita tuorejuusto ja marmeladi keskenään. Kaada täyte pakastuspussiin ja leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kananmunalla. Jätä kuopat voitelematta. Täytä pullat tuorejuustotäytteellä. Paista pullia uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5