Valkosuklaa-vadelmajäädyke

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaa-vadelmajäädyke

Ainekset

8 annosta
1 1 l vaniljajäätelöä
2 250 g pakastevadelmia
3 2 rkl sokeria
4 1 dl kuohukermaa
5 200 g valkosuklaata

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 230 g
Proteiinia 5 g 39 g
Rasvaa 21 g 167 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 353 10823
Energiaa kcal 323 2587

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta vadelmat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja vadelmat hieman pehmenevät. Ota vadelmat pois kattilasta. Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen vadelmat. Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen (noin 1, 5 l) kakkuvuoka kelmulla. Aseta pohjalle suklaa-vadelmaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö. Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla. Pakasta yön yli. Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele vadelmilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5