Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren röstit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista herkulliset röstiperunat välimeren mauilla maustettuna. Tarjoile esimerkiksi kesäisten grilliherkkujen lisukkeena.

Ainekset

800 g
Jauhoisia perunoita
1/2 dl
Aurinkokuivattuja tomaatinpaloja
1/2 dl
Paahdettua sipulirouhetta
2 rkl
Hienonnettua persiljaa
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
Rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 12 minuuttia puolikypsiksi. Valuta ja anna hieman jäähtyä.

Raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon tomaatinpalat, sipulirouhe ja persilja. Mausta sitruunan kuorella, suolalla ja pippurilla.

Muotoile massasta kostutetuilla käsillä pihvejä. Paista pannulla öljyssä kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi pihveiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

169

708

1,5 g

0,3 g

32,3 g

2,5 g

2,5 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Paahdettua sipulirouhetta,

2 rkl Hienonnettua persiljaa,

Sitruunan raastettu kuori,

Rouhittua mustapippuria,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli