Uppoluumupiirakka

6.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uppoluumupiirakka

Helppo vegaaninen luumupiirakka kruunaa arjen ja juhlan. Kuohkean piirakan mantelisessa taikinassa banaani hoitaa kananmunan tehtävät.

Ainekset

8 palaa
1 100 g margariinia (vegaanista)
2 4 luumua
3 1 banaani
4 1 sitruuna
5 1 dl sokeria
6 2 tl vaniljasokeria
7 2 dl vehnäjauhoja
8 1 dl mantelijauhetta
9 2 tl leivinjauhetta
10 1 dl kaurajuomaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 229 g
Proteiinia 4 g 34 g
Rasvaa 13 g 101 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 1 033 8262
Energiaa kcal 247 1975

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota margariini tuntia aikaisemmin pehmenemään. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 x 26 cm:n piirakkavuoka leivinpaperilla.
  • Halkaise luumut ja poista kivet. Jätä luumut odottamaan.
  • Soseuta banaani haarukalla. Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa margariini, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita banaanisose ja sitruunankuoriraaste vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan.
  • Paina luumut leikkauspinta ylöspäin taikinaan. Kypsennä uunissa 30–35 minuuttia.
  • Anna piirakan jäähtyä.

Vinkki: Herkuttele kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kera.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5