Tonnato possusta

10.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tonnato possusta

Ainekset

17 annosta
1 1,5 kg porsaan ulkofileetä
2 2 rkl karkeaa merisuolaa
3 1 sipuli
4 1 porkkana
5 pala juuriselleriä
6 2 laakerinlehteä
7 1 tl kokonaisia maustepippureita
Tonnikalakastike
1 1 prk (185/140 g) tonnikalapaloja öljyssä
2 4 anjovisfileetä
3 1 rkl kapriksia
4 1 kananmuna
5 2 - 3 rkl sitruunamehua
6 1 dl oliiviöljyä
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 (tarvittaessa lihan keitinlientä ohentamiseen)
Koristeluun
1 kapriksia
2 sitruunaviipaleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 18 g
Proteiinia 22 g 370 g
Rasvaa 11 g 179 g
Kuitua 0 g 8 g
Energiaa kJ 778 13230
Energiaa kcal 186 3162

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Poista fileestä kalvot.

1. Poista fileestä kalvot. Hiero lihan pintaan karkeaa suolaa.

Kasvisten pilkkominen

2. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri reiluiksi paloiksi. Nosta filee kasvisten ja pippureiden kanssa isoon paistopussiin.

Fileen kypsentäminen

3. Kypsennä fileetä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 74 astetta. Ota liemi talteen ja anna lihan jäähtyä.

Fileen vetäytyminen

4. Kääri filee tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin puolisen tuntia.

Kastikkeen valmistaminen

5. Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lihan keitinliemellä. Kastike saa olla juoksevaa. Maista ja mausta tarvittaessa.

Lihan viipaloiminen

6. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta päälle tonnikalakastiketta ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5