Tomaattihummus

25.5.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattihummus

Ainekset

5 annosta
1 4 tomaattia
2 1 prk (400/265 g) säilykekikherneitä
3 2 rkl tomaattisosetta
4 1 puristettu valkosipulinkynsi
5 2 rkl sitruunanmehua
6 0,75 tl jauhettua juustokuminaa
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl cayennenpippuria
9 3 - 4 rkl oliiviöljyä
10 vettä tarvittaessa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 67 g
Proteiinia 5 g 26 g
Rasvaa 12 g 61 g
Kuitua 4 g 21 g
Energiaa kJ 774 3871
Energiaa kcal 185 925

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Piknik, Brunssi
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Nosta tomaatit leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Huuhtele kikherneet. Soseuta ne tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää tomaatit ja loput aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä tai öljyllä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Levite säilyy muutaman vuorokauden jääkaapissa. Tarjoa esim. leivän päällä tai liharuokien lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5