Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tillipesto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Tillistä valmistettu pesto on monikäyttöinen ja helppo valmistaa. Tarjoile uusien perunoiden, pastan, kalan, grillikasvisten tai salaatin kastikkeena.

Ainekset

60 g
(2 nippua) tilliä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
parmesaanijuustoa
1 dl
kuorittuja manteleita
2 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta juusto.

60 g
(2 nippua) tilliä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
parmesaanijuustoa
2

Hienonna mantelit kulhossa teho- tai sauvasekoittimella. Lisää tilli, valkosipuli ja juusto. Soseuta hetki. Lisää öljy ja surauta tasaiseksi.

1 dl
kuorittuja manteleita
60 g
(2 nippua) tilliä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
3

Mausta suolalla ja pippurilla.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Pestokastike säilyy jääkaapissa puhtaassa, suljetussa lasipurkissa noin viikon. Jos käytät ensin vain osan pestosta, lisää purkkiin öljyä niin, että kastike peittyy. Öljypinnan ansiosta pesto säilyy paremmin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.6.2009
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

510

2136

54,0 g

3,3 g

2,0 g

1,3 g

2,5 g

5,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli