Tikkucroissantit ja kastikkeet

26.5.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tikkucroissantit ja kastikkeet

Kiepsauta kesän helpoimmat tikkupullat valmiista croissant-taikinasta ja tarjoa kastikkeena raikasta, makeaa tai chilin maustamaa dippiä.

Ainekset

6 annosta
1 1 prk (240 g) croissant-taikinaa
2 1 rkl sokeria
3 1 tl kanelia
Lisäksi
1 6 grillitikkua
2 6 palaa foliota
Mustikka-vaahtokarkkikastike
1 2 dl maitoa
2 1 dl pakastemustikoita
3 0,5 l (125 g) vaahtokarkkeja
4 0,5 dl sokeria
Nutella-chilikastike
1 1 chili
2 2 dl pähkinä-suklaalevitettä (Nutella)
3 2 dl maitoa
4 0,5 tl suolaa
Raikas mansikkamelba
1 0,5 l (400 g) tuoreita tai pakastemansikoita
2 1 lime
3 2 dl tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 107 g
Proteiinia 3 g 19 g
Rasvaa 8 g 45 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 634 3805
Energiaa kcal 152 910

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: maitoa, pakastemustikoita, (125 g) vaahtokarkkeja, sokeria, pähkinä-suklaalevitettä (Nutella) , (400 g) tuoreita tai pakastemansikoita, lime, tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin valitsemasi kastike/kastikkeet.

Mustikka-vaahtokarkkikastike: Soseuta maito ja mustikat. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen kunnes karkit ovat sulaneet. Laita kastike tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Nutella-chilikastike: Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.  Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes seos on tasainen.

Raikas mansikkamelba: Poista mansikoista kannat ja purista limen mehu. Yhdistä ainekset sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.

Valmista croissantit. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina alustalle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa 6 osaan valmiiden katkoviivojen mukaan.

Aseta noin 15x20 cm:n pala foliota grillitikun yläosaan. Kääri taikinasiivu tikun ympärille sokeripuoli sisäänpäin. Valmista samoin kaikki croissantit.

Grillaa hiilloksella koko ajan käännellen. Taikina kypsyy ja ruskistuu nopeasti. Dippaa tikkucroissantit kastikkeeseen.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5