Suolaisenmakeat muurinpohjaletut

26.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suolaisenmakeat muurinpohjaletut

Suolaisenmakea pähkinä-hedelmätäyte on oiva vaihtoehto hillolle ja kermavaahdolle.

Ainekset

8 kappaletta
1 2 kananmunaa
2 3 dl kivennäisvettä
3 2 dl maitoa/soija- tai kaurajuomaa
4 2 dl vehnäjauhoja
5 1 dl ohrajauhoja
6 2 rkl öljyä
7 0,5 tl suolaa
8 margariinia paistamiseen
Täyte
1 2 banaania
2 1 rasia (400 g) mansikoita
3 2 dl maapähkinävoita
4 1 dl suolapähkinöitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 241 g
Proteiinia 12 g 94 g
Rasvaa 17 g 138 g
Kuitua 6 g 48 g
Energiaa kJ 1 364 10911
Energiaa kcal 326 2608

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: margariinia paistamiseen

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Välipalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja nesteet kulhossa. Lisää jauhot, öljy ja suola. Anna taikinan turvota tunti.

Kuumenna muurinpohjapannu kuumaksi ja sulata ½–1 rkl margariinia pannulla. Levitä pannulle noin 1 dl taikinaa ohueksi letuksi. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Toista, kunnes koko taikina on paistettu.

Viipaloi banaanit ja mansikat. Levitä letuille pähkinätahnaa. Lisää päälle banaani- ja mansikkasiivuja sekä suolapähkinöitä. Taittele letut taskuiksi.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5