Simpukkaleivät

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Simpukkaleivät

Lämpimät simpukkaleivät maistuvat alkupalana tai iltapalana. Kuumenna leivät uunissa. Lisää lopuksi leiville lusikallinen ranskankermaa ja rouhaise päälle pippuria.

Ainekset

4 annosta
1 4 viipaletta vaaleaa leipää
2 1 rkl öljyä
3 1 prk (200/120g) simpukoita
4 30 g pehmeää voita
5 2 valkosipulinkynttä
6 3 rkl silputtua persiljaa
7 tilkka sitruunamehua
8 ripaus mustapippuria
9 1 dl ranskankermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 60 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 18 g 72 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 068 4274
Energiaa kcal 255 1021

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sipaise öljyä leiville. Sekoita voihin murskatut valkosipulinkynnet ja persilja. Mausta sitruunamehulla. Jaa simpukat leipien päälle. Lisää päälle maustevoi nokareina.

Kuumenna leipiä 215-asteisessa uunissa, kunnes voi sulaa ja leivät ruskistuvat kevyesti. Lisää leiville lusikallinen ranskankermaa ja rouhaise päälle pippuria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä simpukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5