Savusiikaleivät

25.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savusiikaleivät

Pienet juhlavat voileivät toimivat sekä alkuruokana että pikkusuolaisena iltapalana. Voit tehdä leivät jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoamista.

Ainekset

4 annosta
1 8 viipaletta saaristolaisleipää
2 2 kananmunaa
3 40 g pehmeää voita
4 ripaus suolaa
5 200 g savusiikaa
6 pala kurkkua
7 tilliä
8 kapriksia
9 1 dl ranskankermaa
10 1 rkl piparjuuritahnaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 109 g
Proteiinia 17 g 69 g
Rasvaa 20 g 82 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 524 6094
Energiaa kcal 364 1456

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: piparjuuritahnaa

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä munat koviksi, noin 7 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna munat, sekoita joukkoon voi ja mausta suolalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Paloittele savusiika ja poista ruodot.
Mausta ranskankerma piparjuuritahnalla. Leikkaa leipäviipaleet puoliksi. Levitä munavoi leiville. Lisää päälle tillisilppua ja kurkkukuutioita. Jaa päälle savusiika. Koristele kapriksilla. Valuta lusikalla piparjuurikerma päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5