Savulohipiiras

26.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savulohipiiras

Ainekset

30 annosta
1 2 pakettia (à 400 g) pakasteruisperuna- tai piirakkataikinaa
2 600 g lämminsavulohta
3 3 dl kivettömiä oliiveja
4 3 dl silputtua tilliä
5 1 ruukku ruohosipulia
6 6 kananmunaa
7 2 prk (à 200 g) ranskankermaa
8 4 dl ruokakermaa
9 1,5 rkl rouhittua roseepippuria
10 2 dl voimakasta juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 404 g
Proteiinia 8 g 244 g
Rasvaa 16 g 481 g
Kuitua 2 g 45 g
Energiaa kJ 966 28977
Energiaa kcal 231 6926

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kauli molemmat sulaneet taikinalevyt reilun puolikkaan uunipellin kokoisiksi. Nipistä saumakohta umpeen sormin niin, että taikina peittää leivinpaperoidun pellin kokonaan. Taikina saa nousta myös pellin reunoille. Pistele taikina haarukalla. Esipaista taikinaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.Poista lohesta nahka ja ruodot. Hienonna kala haarukalla. Valuta oliivit ja silppua ne. Silppua tilli ja ruohosipuli. Levitä lohi, oliivit ja yrttisilppu piirakkapohjalle. Riko munien rakenne, sekoita joukkoon kermat ja roseepippuri. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Laske uunilämpö 175 asteeseen. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hetki ja leikkaa se neliöiksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras savulohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5