Savujuustobolognese

1.8.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savujuustobolognese

Ainekset

5 annosta
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 porkkana
4 50 g juuriselleriä
5 1 rkl oliiviöljyä
6 1 paketti (400 g) jauhelihaa
7 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
8 2 dl vettä
9 3 rkl tomaattipyreetä
10 1 rkl fariinisokeria
11 ripaus suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria
13 50 g savujuustoviipaleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 49 g
Proteiinia 18 g 89 g
Rasvaa 19 g 97 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 190 5950
Energiaa kcal 284 1422

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana ja juuriselleri hienoksi raasteeksi. Kuullota kasviksia öljyssä kasarissa noin 5 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.Lisää joukkoon paloiteltu jauheliha ja paista, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja tomaattipyree. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen poristen 15–20 minuuttia.Mausta kastike sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna savujuustoviipaleet lopuksi kastikkeen joukkoon ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5