Sakea jauheliha-currykeitto

11.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sakea jauheliha-currykeitto

Ainekset

4 annosta
1 400 g naudan jauhelihaa
2 1 iso sipuli
3 1 hapan omena
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 rkl öljyä
6 4 perunaa
7 1 rkl currya
8 8 dl vettä
9 3 rkl vasikanfondia
10 1 prk tomaattisosetta (70 g)
11 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
Koristeeksi
1 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 88 g
Proteiinia 22 g 90 g
Rasvaa 23 g 91 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 610 6441
Energiaa kcal 385 1539

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paahda jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynsi ja omena. Lisää ne öljyn ja curryn kanssa jauhelihan joukkoon ja kääntele, kunnes sipulit ja omena hieman pehmenevät. Kuori ja paloittele perunat. Keitä vesi kattilassa ja lisää joukkoon fondi, tomaattisose ja -murska sekä perunakuutiot ja jauhelihaseos. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5