Raitajuurilohkot ja uunibolognese

9.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raitajuurilohkot ja uunibolognese

Kevyesti maustetut raitajuurilohkot paahtuvat uunissa makoisiksi suupaloiksi. Vierellä hautuu helppo ja herkullinen jauhelihakastike.

Ainekset

4 annosta
1 8 raitajuurta
2 2 rkl rypsiöljyä
3 1 tl oreganoa
4 0,5 tl paprikajauhetta
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Uunibolognese
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl rypsiöljyä
4 1 paketti (400 g) jauhelihaa
5 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
6 2 dl vettä
7 1 lihaliemikuutio
8 2 rkl balsamiviinietikkaa
9 2 tl provencale-yrttimausteseosta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 20 g 81 g
Rasvaa 25 g 99 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 1 598 6391
Energiaa kcal 382 1527

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja lohko raitajuuret. Laita lohkot kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin.
  • Valmistele bolognese. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaatti, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja mausta balsamietikalla ja yrttimausteella.
  • Kaada kastike noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan.  Leikkaa vuoan kokoinen pala leivinpaperia, leikkaa ristiviilto leivinpaperin keskelle ja paina paperi kastikkeen pinnalle. Laita vuoka uuniin.
  • Kun kastike on ollut uunissa 10 minuuttia, nosta kastikevuoka leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä raitajuuret sen viereen. Kypsennä 20–25 minuuttia, kunnes raitajuuret ovat paahtuneita mutta vielä napakoita ja kastike hautunut yhteensä noin 30 minuuttia.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5