Puolukkakuohu

16.11.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkakuohu

Juhlan alkumalja sekoitetaan itse tehdystä puolukkasiirapista ja pirskahtelevasta kuohuviinistä.

Ainekset

4 annosta
1 5 dl kuivaa kuohuviiniä
2 3 - 4 rkl puolukkasiirappia
3 1 rkl jäisiä puolukoita
Puolukkasiirappia
1 3 dl puolukoita (pakaste)
2 1 dl vettä
3 0,5 dl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 117 g
Proteiinia 0 g 2 g
Rasvaa 0 g 1 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 856 3422
Energiaa kcal 204 818

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee siirappi edellisenä päivänä. Mittaa puolukat ja vesi kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Siivilöi kulhoon ja painele marjoista kaikki mehu talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä.

Annostele siirappia kuohuviinilaseihin. Täytä lasi kuohuviinillä ja lisää muutama jäinen puolukka.

Vinkki:

Tee kauniit puolukanvarpukoristeet näin: Sekoita kananmunan valkuaisen rakenne rikki. Kaada reilu kerros sokeria lautaselle. Ota pieni puolukanvarpu ja sivele valkuaista pullasudilla puolukanlehtien molemmille puolille. Kääntele varpua sokerissa niin, että sokeri tarttuu kunnolla lehtiin. Anna kuivua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5