Puolukkakerroskiisseli

25.8.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkakerroskiisseli

Ainekset

4 annosta
Puolukkakiisseli
1 5 dl laimeaa puolukkamehua tai vettä
2 2,5 rkl perunajauhoja
3 3 dl puolukoita
4 0,75 dl sokeria
Vaniljakiisseli
1 6 dl maitoa
2 0,5 dl sokeria
3 0,75 dl maissitärkkelystä (Maizena)
4 1,5 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 56 g 225 g
Proteiinia 5 g 20 g
Rasvaa 2 g 10 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 142 4569
Energiaa kcal 273 1092

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista puolukkakiisseli. Sekoita kattilassa neste ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja saostuu. Nosta kattila pois levyltä. Lisää puolukat ja sokeri. Ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.Valmista vaniljakiisseli. Kiehauta pinnoitetussa kattilassa maito, sokeri ja maissitärkkelys. Keitä pari minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa ja maissitärkkelys kypsyy. Mausta vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.Annostele jälkiruokakulhoon ensin maitokiisseliä ja sitten puolukkakiisseliä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kiisseli puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5