Possumurekekääryleet

20.8.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Possumurekekääryleet

Ainekset

4 annosta
1 400 g possun- tai nauta-sikajauhelihaa
2 1 dl kaurahiutaleita
3 1 dl vettä tai ruokakermaa
4 1 kananmuna
5 1 tl suolaa
6 hiukan mustapippuria
7 2 rkl sipulihiutaleita (Meira)
Täyte:
1 0,5 - 1 hapahkoa omenaa
2 currya
3 öljyä tai margariinia paistamiseen

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 21 g 83 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 218 4874
Energiaa kcal 291 1165

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon vesi tai kerma ja anna turvota hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Levitä murekeseos kostutetulle työlaudalle tai leivinpaperille 30 x 20 sentin kokoiseksi levyksi. Jaa levy veitsellä kahdeksaan palaan. Pese omena, poista siemenkota ja lohko omena. Pane jokaiselle murekepalalle omenanlohko ja sirottele päälle currya. Kääri taikinan pala omenan ympärille kääryleeksi. Paista kääryleet pannussa kullanruskeiksi. Voit myös ruskistaa kääryleiden pinnan pannussa öljytilkassa ja panna jälkikypsymään 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoa lisänä perunoita tai juuressosetta ja salaattia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5