Poro-perunalaatikko

21.9.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Poro-perunalaatikko

Ainekset

5 annosta
1 250 g poronkäristyslihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 1 tl suolaa
5 0,5 tl rouhittua mustapippuria
6 1 pussi (750 g) pakasteperunaviipaleita
7 2 dl kermaa
8 2 dl maitoa
9 2 kananmunaa
Voiteluun
1 rasvaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 126 g
Proteiinia 18 g 92 g
Rasvaa 29 g 144 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 816 9082
Energiaa kcal 434 2171

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla ja lisää jäinen liha. Kääntele kunnes lihapalat irtoavat toisistaan. Anna lihojen ruskistua. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit pannulle. Kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle puolet jäisistä perunaviipaleista. Levitä päälle poronkäriste. Lisää päälle loput perunat. Sekoita kerma, maito ja munat. Valuta liemi laatikon päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa puolukkahillon ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: laatikko peruna poro
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5