Pippuriset ruusukaalit ja cashewkastike

10.9.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pippuriset ruusukaalit ja cashewkastike

Pinnalta ihanasti karamellisoituneet ja sisältä sopivan napakat ruusukaalit maustetaan pippurilla ja tarjotaan sitruunaisen cashewkastikkeen kera.

Ainekset

4 annosta
1 1 rasia (400 g) ruusukaaleja
2 2 rkl voita tai margariinia
3 1 rkl siirappia
4 1 tl pippurisekoitusta
5 0,5 tl suolaa
Kastike
1 2 dl cashewpähkinöitä
2 1 dl vettä
3 1 valkosipulinkynsi
4 2 rkl sitruunamehua
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 20 g 80 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 077 4308
Energiaa kcal 258 1030

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Pane cashewpähkinät veteen likoamaan pariksi tunniksi.
  • Laita pähkinät ja 1 dl liotusvettä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää kuorittu valkosipulinkynsi. Soseuta sileäksi.  Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
  • Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja lyhennä kanta. Puolita kaalit, mikäli ne ovat isoja.
  • Sulata rasva pannulla. Lisää kaalit ja paista keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. 
  • Lisää siirappi ja paista sekoitellen, kunnes kaalien pinta karamellisoituu. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Tarjoa cashewkastikkeen kanssa.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5