Piparkakku-karpalotrifle

11.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparkakku-karpalotrifle

Pikkujoulun näyttävä jäätelöherkku tarjotaan laseista lämpimän suklaakinuskikastikkeen kanssa. Näppärintä on koota annokset laseihin jo etukäteen ja pitää pakastimessa tarjoiluun asti.

Ainekset

6 annosta
1 1,5 l vaniljajäätelöä
2 150 g piparkakkuja
3 2 dl vadelmahilloa
4 150 g pakastekarpaloita
Kastike
1 2 dl kinuskikastiketta
2 50 g tummaa suklaata
Lisäksi
1 piparkakkuja
2 50 g pakastekarpaloita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 84 g 506 g
Proteiinia 8 g 47 g
Rasvaa 30 g 182 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 2 695 16168
Energiaa kcal 644 3864

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Anna jäätelön pehmetä hieman huoneenlämmössä ennen annosten kokoamista. Murenna sillä aikaa piparkakut esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen.
  • Jaa piparimurut, hillo, jäiset karpalot ja jäätelö kerroksittain pakastuksen kestäviin laseihin. Peitä lasit kelmulla ja pane pakastimeen vähintään 30 minuutiksi.
  • Ota annokset huoneenlämpöön siksi aikaa, kun valmistat kastikkeen. Kuumenna kinuskikastiketta mikronkestävässä kulhossa mikrossa 1–2 minuuttia. Paloittele suklaa kuumaan kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Koristele trifleannokset piparkakuilla ja jäisillä karpaloilla juuri ennen tarjoamista. Valuta lusikallinen lämmintä kastiketta päälle ja tarjoa loppu kastike erikseen.
Teksti:
Kuvat: Pia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5