Peruna-juustopiiraat

21.10.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-juustopiiraat

Helppo perunaruoka juuston ystävälle! Valmista yksi iso tai monta pientä peruna-juustopiirasta. Vinkki: tähän ruokaan voit käyttää myös tähdejuustoa tai -perunoita.

Ainekset

12 kappaletta
Taikina
1 100 g margariinia
2 3 dl vehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 ripaus suolaa
5 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Täyte
1 2 isoa makeaa sipulia
2 2 rkl oliiviöljyä
3 3 keitettyä perunaa
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 tl timjamia
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 100 g (voimakasta) juustoa
9 2 dl kermaa
10 2 kananmunaa
11 2 tl sinappia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 195 g
Proteiinia 6 g 78 g
Rasvaa 15 g 177 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 942 11301
Energiaa kcal 225 2701

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi kulhossa margariini ja kuivat aineet sekaisin. Lisää joukkoon tuorejuusto ja kääntele taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkappiin. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Kuori ja paloittele perunat. Lisää pannulle perunat, kuorittu ja raastettu valkosipuli sekä mausteet. Kääntele hetki. Anna jäähtyä.

Jaa taikina muffinivuokiin tai voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjiin reikiä. Jaa perunaseos vuokiin. Raasta juusto ja jaa vuokiin. Sekoita kulhossa kerma, munat ja sinappi. Valuta seos vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia vuoan koosta riippuen.

Anna jäähtyä hetki ennen vuoista irrottamista.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5