Parsakaali-fetapiiras

2.6.2010
27 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsakaali-fetapiiras

Parsakaali ja feta ovat oiva makupari suolaisen piirakan täytteenä.

Ainekset

5 annosta
Pohja
1 100 g margariinia
2 2 dl vehnäjauhoja
3 1 dl perunasosehiutaleita
4 1 dl juustoraastetta
5 1 tl leivinjauhetta
6 0,5 tl suolaa
7 1 dl vettä
Täyte
1 200 g parsakaalin kukintoja
2 50 g salaattijuustoa (feta)
3 8 kirsikkatomaattia
4 1 dl juustoraastetta (emmental)
5 2 dl ruokakermaa
6 1 kananmuna
7 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 164 g
Proteiinia 15 g 75 g
Rasvaa 24 g 119 g
Kuitua 3 g 16 g
Energiaa kJ 1 721 8604
Energiaa kcal 411 2056

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeään margariiniin muut aineet ja taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Irrottele parsakaalista pienet kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin kolme minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Kuutioi feta. Levitä piiraspohjalle parsakaali, fetakuutiot ja tomaatit. Sirottele päälle juustoraaste. Sekoita keskenään kerma, kananmuna ja suola. Valuta seos vuokaan.

Pane ritilä uunin pohjalle ja vuoka ritilälle. Kypsennä noin 30 minuuttia. Jos pinta kaipaa väriä, nosta ritilä uunin keskiosaan ja kypsennä vielä viitisen minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5