Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-nuudelisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kevyt ja helppo parsa-nuudelisalaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi. Salaattiin tulee myös kurkkua ja kevätsipulin varsia.

Ainekset

250 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Levy nuudeleita
1/2 kpl
Kurkkua
3 kpl
Kevätsipulin vartta
1 kpl
Limetti
2 rkl
Hienonnettua basilikaa
2 rkl
Hienonnettua minttua
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja kypsennä nuudelien kanssa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

250 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Levy nuudeleita
2

Raasta kurkku karkeaksi. Hienonna kevätsipulin varret. Pese ja raasta limetin kuori, purista mehu. Sekoita salaatin ainekset limetin kuoren ja mehun sekä hienonnettujen yrttien ja öljyn kanssa.

1/2 kpl
Kurkkua
3 kpl
Kevätsipulin vartta
1 kpl
Limetti
2 rkl
Hienonnettua basilikaa
2 rkl
Hienonnettua minttua
1 rkl
Oliiviöljyä
3

Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.

Rouhittua mustapippuria
Suolaa

Vinkki: Keitä parsan kuorista ja puumaisista tyvipaloista kasvisliemi. Käytä keittoihin tai kastikkeisiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

115

480

4,5 g

0,8 g

13,3 g

1,8 g

3,0 g

3,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limetti,

2 rkl Hienonnettua minttua,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli