Parsa-nuudelisalaatti

24.3.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsa-nuudelisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 250 g vihreää parsaa
2 1 levy nuudeleita
3 0,5 kurkkua
4 3 kevätsipulin vartta
5 1 limetti
6 2 rkl hienonnettua basilikaa
7 2 rkl hienonnettua minttua
8 1 rkl oliiviöljyä
9 ripaus suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 81 g
Proteiinia 7 g 27 g
Rasvaa 5 g 20 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 650 2601
Energiaa kcal 156 622

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja kypsennä nuudelien kanssa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Raasta kurkku karkeaksi. Hienonna kevätsipulin varret. Pese ja raasta limetin kuori, purista mehu. Sekoita salaatin ainekset limetin kuoren ja mehun sekä hienonnettujen yrttien ja öljyn kanssa.
Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki:
Keitä parsan kuorista ja puumaisista tyvipaloista kasvisliemi. Käytä keittoihin tai kastikkeisiin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lime nuudeli parsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5