Päärynäinen mokkatorttu

6.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Päärynäinen mokkatorttu

Ainekset

6 annosta
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 1 dl vahvaa kahvijuomaa
5 2 dl vehnäjauhoja
6 1 dl kookoshiutaleita
7 1,5 g leivinjauhetta
8 1 tl vaniljasokeria
Päälle
1 2 prk (á 825 g/460 g) säilykepäärynöitä
2 1,5 dl kookoshiutaleita
Marenki
1 3 valkuaista
2 6 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 308 g
Proteiinia 8 g 47 g
Rasvaa 25 g 150 g
Kuitua 6 g 37 g
Energiaa kJ 1 933 11596
Energiaa kcal 462 2771

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sekä kahvi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 5-7 minuuttia. Viipaloi säilykepäärynät ja laita ne taikinan päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet. Paista torttua vielä noin 20 minuuttia.Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja pursota marenki tortun päälle. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paista pari minuuttia, niin että marenki saa väriä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5