Nyhtökauravokki

12.5.2016
13 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nyhtökauravokki

Kasvisvokkiin saa lisää proteiinia nyhtökaurasta, jolla voi korvata lihan tai kanan. Ruokaan voit käyttää myös maustettua nyhtökauraa.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (250 g) nyhtökauraa
2 100 g nuudeleita
3 1 rkl tummaa sokeria
4 3 rkl soijakastiketta
5 2 rkl vettä
6 3 rkl oliiviöljyä
7 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
8 3 - 5 valkosipulinkynttä
9 0,5 chiliä
10 2 porkkanaa
11 1 paprika
12 150 g parsakaalia
13 100 g herkkusieniä
14 50 g cashew- tai maapähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 111 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 17 g 69 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 256 5023
Energiaa kcal 300 1201

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) nyhtökauraa

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Suikaloi porkkanat ja paprika. Paloittele parsakaali ja viipaloi sienet.
Sekoita keskenään sokeri, soijakastike ja vesi. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää pannuun inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää porkkanat, paprikat, parsakaalit ja sienet. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät vielä purutuntuman.
Lisää nyhtökaura, kypsennä sekoittaen vielä minuutin ajan. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten sekaan. Kuumenna. Lisää soijaa tarvittaessa. Ripottele päälle pähkinät.
Vinkki! Nopean vokin saat käyttämällä ruokaan pussin pakastevokkikasviksia.

Teksti:
Kuvat: Tiina Rantanen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5