Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustajuurikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas sosekeitto mustajuuresta. Mustajuuri kypsyy noin 10-15 minuutissa. Halutessasi voit paahtaa mustajuurikeiton päälle ilmakuivattua kinkkua.

Ainekset

600 g
Mustajuuria
200 g
Jauhoista perunaa
1/2 kpl
Sitruunaa
1 kpl
Pieni sipuli
2 tl
Öljyä
1 1/5 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 dl
Kermaa
1/2 tl
Timjamia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat. Upota juurekset hetkeksi veteen ja purista joukkoon sitruunan mehua tummumisen estämiseksi.

600 g
Mustajuuria
200 g
Jauhoista perunaa
1/2 kpl
Sitruunaa
2

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutiot. Kiehauta ja lisää juurekset liemeen. Keitä kunnes kasvikset pehmenevät täysin.

1 kpl
Pieni sipuli
2 tl
Öljyä
1 1/5 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
3

Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta ja soseuta tasaiseksi.

2 dl
Kermaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Timjamia

Vinkki: Oiva lisäke keitolle syntyy rapeasta ilmakuivatusta kinkusta. Paahda viipaleet rapeiksi 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

331

1384

21,5 g

12,5 g

24,8 g

12,3 g

11,8 g

3,0 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunaa,

1,2 l Vettä,

0,5 tl Timjamia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli