Mustajuurikeitto

29.12.2015
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustajuurikeitto

Keitä maukas kasviskeitto mustajuuresta. Mustajuuri kypsyy noin 10-15 minuutissa. Halutessasi voit paahtaa mustajuurikeiton päälle ilmakuivattua kinkkua.

Ainekset

4 annosta
1 600 g mustajuuria
2 200 g jauhoista perunaa
3 0,5 sitruunaa
4 1 pieni sipuli
5 2 tl öljyä
6 1,2 l vettä
7 2 kasvisliemikuutiota
8 2 dl kermaa
9 0,5 tl timjamia
10 ripaus suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 100 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 22 g 86 g
Kuitua 12 g 46 g
Energiaa kJ 1 283 5132
Energiaa kcal 306 1226

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat. Upota juurekset hetkeksi veteen ja purista joukkoon sitruunan mehua tummumisen estämiseksi.

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutiot. Kiehauta ja lisää juurekset liemeen. Keitä kunnes kasvikset pehmenevät täysin.

Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta ja soseuta tasaiseksi.

 

Vinkki: Oiva lisäke keitolle syntyy rapeasta ilmakuivatusta kinkusta. Paahda viipaleet rapeiksi 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5