Murupintainen marjakakku

28.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Murupintainen marjakakku

Mummolasta tuttu murukakku on ihana kesäherkku vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa tarjottuna. Kakkuun voi myös käyttää sokerilla maustettuja raparperipaloja.

Ainekset

12 palaa
1 2 kananmunaa
2 2 dl sokeria
3 100 g voita tai margariinia
4 2 dl kermaa
5 1 tl leivinjauhetta
6 4 dl vehnäjauhoja
7 0,5 tl kardemummaa
8 2,5 - 3 dl mustikoita tai vadelmia
Muruseos
1 50 g pehmeää voita tai margariinia
2 1,5 dl vehnäjauhoja
3 1 dl mantelirouhetta
4 1 dl fariinisokeria
5 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 527 g
Proteiinia 6 g 73 g
Rasvaa 21 g 252 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 1 630 19558
Energiaa kcal 390 4674

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen ja lisää lopuksi kerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20x30 cm). Painele marjat kevyesti taikinaan. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa ensin 25 minuuttia.
Sekoita muruseoksen aineet keskenään. Levitä päälle muruseos ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5