Munuaismuhennos

30.5.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

Munuaismuhennos
1 1 naudan munuainen
2 2 rkl öljyä
3 2 rkl vehnäjauhoja
4 4 dl vettä
5 0,5 tl suolaa
6 10 maustepippuria
7 1 - 2 paprikaa
8 1 sipuli
9 1 - 2 dl kermaa
10 persiljasilppua

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 30 g
Proteiinia 70 g
Rasvaa 64 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 4086
Energiaa kcal 976

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Käsittele munuaiset alla olevan ohjeen mukaan, Ruskista ne pieni erä kerrallaan padassa öljyssä. Lisää jauhot, sekoita hetki ja lisää vesi sekä kaikki munuaispalat. Mausta ja kypsennä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää suikaloitua, kannatonta ja siemenetöntä paprikaa sekä kuorittu ja lohkottu sipuli.Hauduta ruokaa kannen alla kunnes sipuli on pehmeää. Lisää lopuksi kermaa ja silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai perunasosetta sekä salaattia.

käsittely

Vaihe 1 1. Munuaiset sisältävät kuona-aineita ja virtsahappoja, ne on liotettava hyvin kylmässä vedessä ennen valmistusta: Viillä munuaisten pintaan syviä, pieniä viiltoja ja laita ne kylmään veten. Pusertele niitä silloin tällöin, vaihda vettä ja liota kunnes munuaisten tuoksu on raikkaan happoinen eikä niistä lähde enää paljon väriä.Vaihe 2 2. Leikkaa munuaisista näkyvä rasva ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja valuta talouspaperilla ruskistusta varten

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
Avainsanat: munuainen
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5