Mummon moderni mustikkapiirakka

9.7.2018
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mummon moderni mustikkapiirakka

Sitruunatahnalla raikastettua mustikkapiirakkaa kiertää pullataikinaletti. Jos haluat pienemmän piirakan, puolita ohje ja valmista piirakka pellin sijaan piirasvuokaan.

Ainekset

20 annosta
Pohja
1 100 g margariinia
2 4 dl maitoa
3 0,5 pakettia (25 g) hiivaa
4 1 kananmuna
5 1 dl sokeria
6 1 rkl kardemummaa
7 1 tl suolaa
8 10 - 11 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 2 - 3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
2 3 pussia (à 200 g) pakastemustikoita
3 1 dl hillosokeria
4 0,5 dl perunajauhoja
Lisäksi
1 1 kananmuna
2 1 dl mintunlehtiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 753 g
Proteiinia 5 g 102 g
Rasvaa 4 g 89 g
Kuitua 2 g 45 g
Energiaa kJ 893 17853
Energiaa kcal 213 4267

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: lemon curd -sitruunatahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä, lisää margariini ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota 1 tunti.
  • Säädä uuni 200 asteeseen.
  • Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa hieman uunipeltiä pienemmäksi levyksi ja siirrä se kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita, halkaisijaltaan vajaan sentin paksuisia säikeitä. Letitä niistä kolmen säikeen lettejä. Tasaa lettien päät ja tee niistä piirakan reuna.
  • Tiputtele sitruunatahna taikinalevylle ja tasoita lusikalla. Sekoita sokeri ja perunajauhot jäisiin mustikoihin. Levitä marjat piirakkapohjalle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piirakka uunin keskitasolla kypsäksi, noin 20–25 minuuttia. Anna vetäytyä pari tuntia.
  • Ripota mintunlehdet piirakan päälle.

Vinkki: Käytä maidottomassa piirakassa maidotonta margariinia ja vaihda maito kaurajuomaan. Jätä sitruunatahna pois ja viimeistele paistettu piirakka raastetulla sitruunankuorella.

Video

Teksti:
Kuvat: Satu Kemppainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5