Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mummon moderni mustikkapiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Sitruunatahnalla raikastettua mustikkapiirakkaa kiertää pullataikinaletti. Jos haluat pienemmän piirakan, puolita ohje ja valmista piirakka pellin sijaan piirasvuokaan.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
4 dl
Maitoa
25 g
(1/2 kpl) hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
10 - 11 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

2 - 3 rkl
Lemon curd -sitruunatahnaa
600 g
(3 ps, à 200 g) pakastemustikoita
1 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Perunajauhoja

Lisäksi

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä, lisää margariini ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota 1 tunti.

100 g
Margariinia
4 dl
Maitoa
25 g
(1/2 kpl) hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
10 - 11 dl
Vehnäjauhoja
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa hieman uunipeltiä pienemmäksi levyksi ja siirrä se kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita, halkaisijaltaan vajaan sentin paksuisia säikeitä. Letitä niistä kolmen säikeen lettejä. Tasaa lettien päät ja tee niistä piirakan reuna.

3

Tiputtele sitruunatahna taikinalevylle ja tasoita lusikalla. Sekoita sokeri ja perunajauhot jäisiin mustikoihin. Levitä marjat piirakkapohjalle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piirakka uunin keskitasolla kypsäksi, noin 20–25 minuuttia. Anna vetäytyä pari tuntia. Ripota mintunlehdet piirakan päälle.

600 g
(3 ps, à 200 g) pakastemustikoita
2 - 3 rkl
Lemon curd -sitruunatahnaa
1/2 dl
Perunajauhoja
1 dl
Hillosokeria
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Mintunlehtiä

Vinkki: Käytä maidottomassa piirakassa maidotonta margariinia ja vaihda maito kaurajuomaan. Jätä sitruunatahna pois ja viimeistele paistettu piirakka raastetulla sitruunankuorella.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

240

1003

4,7 g

1,1 g

41,4 g

13,6 g

2,4 g

5,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kardemummaa,

1 dl Mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli