Mehevä lihapata

15.12.2009
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä lihapata

Ainekset

6 annosta
1 800 g karjalanpaistilihaa
2 1 tl suolaa
3 0,25 tl rouhittua mustapippuria
4 2 tl salviaa
5 3 porkkanaa
6 0,5 lanttua
7 1 sipuli
8 2 valkosipulinkynttä
9 2 laakerinlehteä
10 8 dl lihalientä
11 2 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 51 g
Proteiinia 33 g 196 g
Rasvaa 16 g 93 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 274 7641
Energiaa kcal 304 1826

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Nosta lihat pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla. Kuori ja paloittele kasvikset ja nosta pataan. Lisää laakerinlehdet. Kaada päälle lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Nosta pata 250-asteiseen uuniin ensin 1/2 tunniksi ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 1 1/2–2 tunnin ajan. Kaada pataan kerma ja sekoita. Jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5