Marinoidut kasvikset

18.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoidut kasvikset

Ainekset

6 annosta
1 200 g kesäkurpitsaa
2 200 g tomaatteja
3 200 g sieniä
4 460 g maissia
Marinadi:
1 1 dl öljyä
2 0,5 dl sitruunamehua
3 0,5 dl soijakastiketta
4 2 rkl hunajaa
5 2 dl tuoreita yrttejä (esim. basilikaa)
6 1 kpl valkosipulinkynsi murskattuna
7 pippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 174 g
Proteiinia 4 g 22 g
Rasvaa 17 g 103 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 1 204 7221
Energiaa kcal 288 1726

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pese ja paloittele kasvikset grillausta varten. Hitaasti kypsyvät kasvikset, kuten munakoiso ja maissintähkä, kannattaa grillata ohuempina paloina. Tomaatit kannattaa grillata puolikkaina ja herkkusienet ja pikkutomaatit kokonaisina. Marinoi kasviksia suljetussa muovipussissa noin kaksi tuntia. Grillaa kasvikset vartaissa tai ritilällä.Liota puisia varrastikkuja vedessä esimerkiksi uunipellillä vähintään tunti, etteivät ne hiillostu grillauksen aikana. Pujota kasvikset vartaisiin vieri viereen, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Grillaa kasvikset miedolla lämmöllä. Kääntele, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Voit valella marinointilientä kasvisten päälle grillauksen aikana, etteivät ne kuivu.Tarjoile lihan tai kalan lisäkkeenä tai sellaisenaan grillatun leivän ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5