Mansikkalettukakku

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkalettukakku

Ainekset

1 4 kpl munaa
2 1 l maitoa
3 5 dl vehnäjauhoja
4 1 tl suolaa
5 0,75 dl öljyä
Väliin:
1 400 g mansikkahilloa
2 0,5 l mansikoita
Pinnalle:
1 mansikoita
2 2 dl kermaa tai vaahdotettua vanilliinikastiketta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 519 g
Proteiinia 98 g
Rasvaa 180 g
Kuitua 20 g
Energiaa kJ 17261
Energiaa kcal 4125

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta viileään turpoamaan tunnin ajaksi.Paista taikinasta pannulla lettuja molemmin puolin. Anna jäähtyä. Leikkaa mansikat viipaleiksi. Kokoa kakku levittämällä väliin ohuesti mansikkahilloa sekä mansikkaviipaleita.Koristele pinta mansikkaviipaleilla sekä kerma- tai vanilliinivaahdolla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5