Mandariini-pistaasipiiras
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mandariinipiiraassa yhdistyvät kondensoidusta maidosta ja tuoreesta mandariinin mehusta tehty makea täyte, rapea keksipohja ja suolaiset pistaasipähkinät.
| Pohja | |
|---|---|
| 175 g | kaurakeksejä |
| 1/2 dl | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 75 g | margariinia |
| Täyte | |
| 1 1/2 dl | mandariinimehua (noin 4 mandariinia) |
| 4 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 kpl | (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa |
| Pinnalle | |
| 1 kpl | mandariini |
| 1/2 dl | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 2 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
- 1.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20–24 cm) tai aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna keksit. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Sulata margariini. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
- 2.
Purista mandariineista mehu. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja mandariinimehu. Valuta seos varovasti esipaistetun pohjan päälle.
- 3.
Paista piirasta noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Piiras hyytyy loppuun jäähtyessään.
- 4.
Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne. Vaahdota kerma ja sokeri. Lusikoi kermavaahto piiraan pinnalle. Koristele mandariinilla ja pistaasipähkinöillä.
Mandariini-pistaasipiiras
Mandariinipiiraassa yhdistyvät kondensoidusta maidosta ja tuoreesta mandariinin mehusta tehty makea täyte, rapea keksipohja ja suolaiset pistaasipähkinät.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 175 g | kaurakeksejä |
| 1/2 dl | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 75 g | margariinia |
Täyte | |
| 1 1/2 dl | mandariinimehua (noin 4 mandariinia) |
| 4 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 kpl | (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa |
Pinnalle | |
| 1 kpl | mandariini |
| 1/2 dl | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 2 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
Valmistus
- 1
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20–24 cm) tai aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna keksit. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Sulata margariini. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia 1/2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä 175 g kaurakeksejä - 2
Purista mandariineista mehu. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja mandariinimehu. Valuta seos varovasti esipaistetun pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl mandariinimehua (noin 4 mandariinia) 4 kpl kananmunan keltuaista 1 kpl (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa - 3
Paista piirasta noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Piiras hyytyy loppuun jäähtyessään.
- 4
Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne. Vaahdota kerma ja sokeri. Lusikoi kermavaahto piiraan pinnalle. Koristele mandariinilla ja pistaasipähkinöillä.
Määrä Ainesosa 1 rkl sokeria 2 dl kuohu- tai vispikermaa 1/2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä 1 kpl mandariini
Ravintosisältö
369
Energiaa kcal
1546
Energiaa kj
29,9 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
9,4 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
369
Energiaa kcal
1546
Energiaa kj
29,9 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
9,4 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 dl Mandariinimehua (noin 4 mandariinia), 1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























