Mandariini-pistaasipiiras

Arvostele resepti
8 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Mandariinipiiraassa yhdistyvät kondensoidusta maidosta ja tuoreesta mandariinin mehusta tehty makea täyte, rapea keksipohja ja suolaiset pistaasipähkinät.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

175 gkaurakeksejä
1/2 dlkuorittuja pistaasipähkinöitä
75 gmargariinia

Täyte

1 1/2 dlmandariinimehua (noin 4 mandariinia)
4 kplkananmunan keltuaista
1 kpl(397 g) kondensoitua makeutettua maitoa

Pinnalle

1 kplmandariini
1/2 dlkuorittuja pistaasipähkinöitä
2 dlkuohu- tai vispikermaa
1 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20–24 cm) tai aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna keksit. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Sulata margariini. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia
    1/2 dlkuorittuja pistaasipähkinöitä
    175 gkaurakeksejä
  2. 2

    Purista mandariineista mehu. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja mandariinimehu. Valuta seos varovasti esipaistetun pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmandariinimehua (noin 4 mandariinia)
    4 kplkananmunan keltuaista
    1 kpl(397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
  3. 3

    Paista piirasta noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Piiras hyytyy loppuun jäähtyessään.

  4. 4

    Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne. Vaahdota kerma ja sokeri. Lusikoi kermavaahto piiraan pinnalle. Koristele mandariinilla ja pistaasipähkinöillä.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria
    2 dlkuohu- tai vispikermaa
    1/2 dlkuorittuja pistaasipähkinöitä
    1 kplmandariini

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 dl Mandariinimehua (noin 4 mandariinia), 1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä