Maksaa venetsialaiseen tapaan

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

4 annosta
1 500 g naudanmaksaa
2 2 sipulia
3 25 g voita
4 3 rkl oliiviöljyä
5 nippu persiljaa
6 0,5 tl lihafondia tai 2 rkl lihalientä
7 suolaa, mustapippurirouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 35 g
Proteiinia 24 g 94 g
Rasvaa 20 g 80 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 286 5144
Energiaa kcal 308 1230

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista maksasta kalvot ja leikkaa se ohuiksi, melko pieniksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipulitkin viipaleiksi. Hienonna persilja.Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuliviipaleet ja hauduta ne kullankeltaisiksi. Lisää persiljasilppu. Sekoita.Nosta pannu hetkeksi levyltä ja työnnä sipuli-persiljaseos sen toiselle reunalle. Laita paistinpannu takaisin kuumalle levylle ja lisää maksaviipaleet. Paista ne molemmin puolin nopeasti kypsiksi. Lisää lihafondi ja sekoita. Mausta ja tarjoa heti pastan tai polentan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: maksa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5