Maalaisranskalaiset

26.9.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maalaisranskalaiset

Itse tehden syntyy hyviä päältä rapeita ja sisältä pehmeitä ranskanperunoita. Valitse ranskalaisiin yleisperunalajike. Maalaisrankalaiset ovat tavallisia ranskalaisia paksumpia ja myös mehevämpiä.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg perunoita
2 2 l vettä
3 1 rkl suolaa
Friteeraukseen
1 7 dl rypsi- tai rapsiöljyä
Mausteeksi
1 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 132 g
Proteiinia 4 g 16 g
Rasvaa 46 g 182 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 2 325 9300
Energiaa kcal 556 2223

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Käytä ranskanperunoiden valmistukseen korkeaa, paksupohjaista, kannella varustettua kattilaa tai pataa. Käytä myös lämpömittaria öljyn lämpötilan mittaamiseen.
Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Leikkaa kuoritut perunat tasakokoisiksi 2 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Keitä perunoita noin 9 minuuttia. Perunat eivät saa päästä halkeilemaan. Ota perunat vedestä reikäkauhalla ja pane kuivumaan talouspaperin päälle 15 minuutiksi.
Kuivaa kattila hyvin täysin kuivaksi. Kuumenna öljy kattilassa 160-asteiseksi. Kypsennä perunoita useassa erässä 3 minuuttia.
Anna taas kuivua talouspaperin päällä 15 minuuttia. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunat rapeiksi ja kullanruskeiksi. Anna perunoiden valua hetki paperin päällä ja mausta ne suolalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5