
Maalaisranskalaiset
Ainekset
Valmistus
Käytä ranskanperunoiden valmistukseen korkeaa, paksupohjaista, kannella varustettua kattilaa tai pataa. Käytä myös lämpömittaria öljyn lämpötilan mittaamiseen.
Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Leikkaa kuoritut perunat tasakokoisiksi 2 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Keitä perunoita noin 9 minuuttia. Perunat eivät saa päästä halkeilemaan. Ota perunat vedestä reikäkauhalla ja pane kuivumaan talouspaperin päälle 15 minuutiksi.
Kuivaa kattila hyvin täysin kuivaksi. Kuumenna öljy kattilassa 160-asteiseksi. Kypsennä perunoita useassa erässä 3 minuuttia.
Anna taas kuivua talouspaperin päällä 15 minuuttia. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunat rapeiksi ja kullanruskeiksi. Anna perunoiden valua hetki paperin päällä ja mausta ne suolalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1554
6505
158,0 g
9,0 g
33,0 g
1,3 g
2,3 g
4,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä,
1 rkl Suolaa,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli